Wednesday, June 9, 2010

Ostad Tantawi mahu dirinya DIKRITIK. Den dah sudah, anda bila lagi?

oleh ali :

Salam 1Malaysia. Memula den ucapkan tahniah kepado Ostad Tantawi kerana berbosa hati mahu dirinya dikritik. Caya lah. Macam ni la baru pro.

Raja

Jadi kito sebagai rakyat Malaysia, sebagai pengundi berhak mengkritik mana-mana pimpinan parti tak kira yang jadi kerajaan atau pembangkang. Sobab apo berhak bai? Sobab kito adolah raja. Tak pecayo? Korang tunggu la maso Pru nanti. Diorang ni lah yang akan melutut dan merayu-rayu mahukan undi kito. Ye pengundi sebenarnya adalah raja dalam sistem demokrasi ini. Korang boleh mulokan sesi mengkritik Ostad Tantawi di facebook beliau [sila klik dan kritik].

Kritik je

Jangan takut kritik Ostad Tantawi. Dio bukan rimau. Dio tak makan orang punyo. Korang boleh kritik yang dio ni klon hadi, debab, lombab, pakai spek 60-an, tak pandai pakai minyak wangi dan sebagainya. Kalau boleh kritikan membina la. Kalau nak mengutuk pun boleh kot. Tapi jangan kutuk kuat sangat. Nanti Pakaq tertekan maa. Ha Ha Ha.

Den tawarkan diri

Oleh kerana thread di fb Ostad Tantawi ialah thread untuk mengkritik, jadi den nasihatkan biarlah thread tu untuk kritikan semata-mata. Jika mahu membodek, menjilat dan tunjuk wala', den cadangkan bukak thread baru la. Tadi Haziq Pejuang Reformasi pun nak mengutuk jugak, opps mengkritik, tapi malang friend fb Ostad Tantawi dah melebihi had. Jadi den dengan sukocitonya menawarkan diri untuk menyampaikan kritikan korang (mano yang takdo fb & tak menyompek menjadi friend fb Ostad Tantawi) di thread fb beliau. Serius ni bai.

Ostad Tantawi sedia dikritik. Apo pandangan korang setelah setahun Tantawi memerintah DPPP?

Den sudahpun beri komen dan kritikan pado Ostad Tantawi. Korang baik copek mengkritik sebelum Muktamar DPPP berlangsung Khamis ni

1 comment:

tilam said...

hahaha..cdgn yg bernas