Friday, October 2, 2009

Kuatkan Azam untuk Kemenangan-Jom Bersama!!!

Assalamu'alaikum dan salam sejahtera, kepada semua pengunjung..

Saya telah dijemput untuk bersama menyumbangkan artikel untuk blog ini...FIGHT NEVER SURRENDER..menarik.

Buat masa ini saya juga mempunyai satu blog sendiri, boleh juga lawati blog ummuasiah. Penceritaan mengenai perjalanan hidup menjurus juga kepada perjuangan FIGHT Never Surrender.

Ya..untuk penduduk Bagan Pinang perjuangan mereka sudah bermula sejak awal lagi, bagi kami di luar sedang menguatkan azam dan semangat untuk terus turut sama berjuang untuk kemenangan, sebuah kemenangan yang bukan saja untuk Parti yang bertanding, tapi untuk semua rakyat Malaysia khususnya.

Sebagai permulaan saya kongsikan satu entry dari blog ummuasiah seperti di bawah:

Entah kenapa semangat LAWAN TETAP LAWAN kali ini amat membara.

Apatah lagi dengan semangat ingin menghapuskan pemimpin yang korup dan merosakkan rakyat dan negara...

Apatah lagi dengan semangat MENGHAPUSKAN ISA....

..dan yang lebih penting...Bagan Pinang dah tak jauh sangat..rugi kalau tak pergi..sebab kalau orang jauh boleh berkorban apatah lagi orang yang dekat...

Saya teringat ketika saya dan suami bertemu Zorro dan teamnya di Permatang Pasir.. Kebetulan terserempak dengan mereka di lobby hotel yang sama dengan tempat yang ingin kami tumpang rehat. Mereka menginap di hotel yang sama dengan kami. Bersungguh-sungguh mereka membantu.

Datang dan korban masa dan tenaga dengan sepenuhnya untuk memenangkan calon Pakatan Rakyat...walau calonnya adalah dari PAS...ini masanya untuk kita berjuang untuk semua rakyat Malaysia...jika mereka berkorban maka kenapa tidak kita????...seperti mereka ini perjuangan untuk Rakyat Malaysia..bukan untuk golongan tertentu dan bangsa dan agama yang tertentu sahaja...

Gambar diambil dari blog zorro-unmasked.

Jom...sama-sama kita lawan...

Untuk kita yang beragama Islam..ha..ini dia baca peringatan dari Tuan Guru Nik Abdul Aziz:

"Mursyidul Am PAS,Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat memberi pesanan kepada semua petugas parti PAS yang akan dan sedang bertungkus lumus di Dun Bagan Pinang agar berjuang untuk menegakkan agama Islam bukan untuk parti PAS semata-mata.

Beliau berharap walaupun Bagan Pinang sebelum ini adalah milik umno-BN,tetapi ia tidak mustahil akan beralih kepada PAS berdasarkan senario politik semasa yang berlaku sekarang ini.

"Kini kita tengok sudah banyak PRK yang berlaku dan Alhamdullillah berpihak kepada Pakatan Rakyat dan sebelum ini di Parlimen Kuala Terengganu walaupun milik umno tetapi PAS berjaya mengambil alih dan ini adalah berkat kerjasama Pakatan Rakyat,"katanya lagi.

"Penglibatan orang Islam tidak kira piliharaya umum maupun kecil,seharusnya diajar berjuang untuk Islam bukannya parti kerana kalau berjuang kerana parti,lepas sahaja pilihanraya kita hanya ada dua iaitu menang atau kalah, tetapi kalau berjuang kerana Islam ia melibatkan Syurga atau Neraka,"katanya lagi."

dari Harakahdaily.net

No comments: